Speed dating sau cum să scapi de singurătate în 5 minute

Scopurile fiecăruia in viață sunt diferite, dar majoritatea absolută a oamenilor nu vor să o trăiască singură. Cu toții ne așteptăm să ne întâlnim cu cealaltă jumătate, dar în loc de așteptare pasivă, puteți lua și pași activi pentru a găsi un partener, mai ales că există o mulțime de oportunități pentru asta acum. O opțiune este de a participa la un eveniment care este la moda numit “speed dating”.

Ce este speed dating și la cine se potrivește?

Speed dating reprezintă o serie de întâlniri scurte de 5-7 minute, în care trebuie să decideți asupra simpatiei pentru interlocutor și asupra posibilității unei comunicări ulterioare. În funcție de durata evenimentului, puteți întâlni 10-15 persoane noi într-o singură seară.

Formatul intalnirilor rapide a fost inventat în 1998 de către un rezident din Los Angeles, Jacob Defoe, care era foarte preocupat de numărul mare de persoane singure printre populația americană. Ideea a avut succes și, în curând, speed datingul a câștigat popularitate nu numai în Statele Unite, ci și în Europa. In ultimii ani, evenimente similare au început să se desfășoare în orașele romanesti.

Un speed dating va fi util pentru dvs. dacă:

 • Lucrați sau studiați mult și pur și simplu nu aveți timp să mergeți in diferite locuri pentru a vă întâlni cu sexul opus.
 • Nu mai aveți 18 ani și este incomod să întâlniți pe cineva pe stradă sau într-o cafenea. Noile contacte se produc doar la locul de muncă, unde nu este cel mai bun loc pentru comunicarea personală.
 • Aveți un cerc restrans de cunoștințe în care noi fețe nu au apărut de mult timp.
 • Sunteți o persoană serioasă și nu acceptați întâlniri în cluburi de noapte.
 • Încercați să vă găsiți sufletul pereche de mulți ani dar fără niciun rezultat.

Dacă considerati că speed datingul nu este o opțiune pentru a construi o relație serioasă, atunci vă inselati. Statisticile arată că cel puțin 9 din 10 participanti plac pe cineva si doresc sa treaca la urmatoarea etapa.

Cum este evenimentul?

De obicei pentru un eveniment de speed dating, se inchiriaza o mica cafenea confortabila, dar in sezonul cald, evenimentul poate fi tinut in aer liber. Participanții sunt împărțiți în grupuri după vârstă, astfel încât diferența în ani să nu depășească 5 ani. Stadiul obligatoriu este un interviu preliminar, in care se pun o serie de întrebări psihologice. Acest lucru se face pentru a împiedica intrarea în eveniment a unor persoane dezechilibrate și agresive din punct de vedere psihic. Testarea poate fi efectuată fie imediat înaintea începerii întâlnirii, fie în avans online, la comandarea biletelor.

Participanții se așează la mese și le sunt atribuie o serie de numere. Deși acțiunea are loc într-o cafenea, mâncarea nu este inclusa. Persoanelor le sunt oferite doar băuturi și comunicare plăcută timp de 5-7 minute. Dupa cercetarile efectuate, prima impresie a interlocutorului se formează după 30 de secunde de conversație, iar formarea unei evaluări globale durează aproximativ 3 minute.

La sfârșitul celor 5-7 minute, bărbații părăsesc doamnele și se transferă la mesele următoare, până când comunicarea are loc între toate variantele perechilor. După terminarea acestei etape, participanții primesc chestionare în care vor trebui să-și exprime impresia despre fiecare întâlnire. Formatul chestionarelor poate varia ușor, dar de obicei acestea sunt 3 coloane standard:

 • Interesat (a).
 • Nu este interesat (a);
 • Doar pentru prietenie.

Pentru fiecare persoană, puteți face o singură alegere. După completarea chestionarelor, organizatorii încep să le analizeze, iar participanții se întorc acasă. Persoanele ale căror simpatii au coincis, vor primi contactele pentru persoanele interesate, pentru a continua comunicarea. Unii organizatori anunță rezultatele imediat după eveniment. Dar astfel, plăcerea așteptărilor incitante ale zilei viitoare se pierde, iar participanții care nu au fost aleși de nimeni pot fi jenati, deci această opțiune este rareori practicată.

Costul biletelor, în medie, variază de la 50 la 100 lei.

Cum să impresionezi intr-un speed dating?

Nu este suficient să vă întâlniți cu persoana visurilor dvs. într-un speed dating, trebuie totuși să faceți o impresie buna. Pentru aceasta, urmați aceste reguli:

 • Prima impresie este formată de 70% din cauza aspectului interlocutorului. Și nu este vorba de frumusețea naturală, ci mai degrabă de un aspect elegant și de o imbracaminte adecvata. Nu trebuie să mergeți la întâlnire în îmbrăcăminte sport: vă va oferi o privire frivolă. Dar costumul oficial nu contribuie la o comunicare relaxată. Renunțați la rochii prea scurte, cu un decolteu înalt și mini-fuste, pentru a nu crea imaginea unui aventurier frivol. Nu uitati ca trebuie sa aveti zâmbetul pe față.
 • Arătați-vă simțul umorului. Prima întâlnire este interesantă pentru ambele părți, iar dacă reușești să faci o persoană să râdă și să o relaxezi puțin, cu siguranță isi va aminti de tine. Aici principalul lucru este naturalețea. Bazați-vă pe simțul natural al umorului și veți fi norocoși!
 • Comunicați pe teme ușoare. Viziunile privind politica, religia și bugetele familiei sunt, fără îndoială, importante pentru viitorul cuplu, însă la o vizită de 5 minute este mai bine să discutăm hobby-uri, filme preferate sau alte subiecte neutre.

Și principala regulă este să fii tu însuți. Dacă vă concentrați pe relații pe termen lung, încercarea de a pretinde că esti altcineva este lipsit de sens. În plus, este necinstit în raport cu potențialul partener. Comportamentul obișnuit vă va oferi încredere, dar cu această atitudine aveți mai multe șanse de succes.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *