Studiu de caz: Sibiul in culori

Exista un club al Sibiului pe Deviantart. Acolo mai e si un concurs denumit original Sibiul in culori. Tema concursului e ,cum alfel, Sibiul si culorile sale, sau doar culorile. Pozele inscrise la concurs sunt undeva in dreapta paginii, pe la mijloc.

Singura poza care se apropie de ideea mea e asta, si se pare ca va si castiga. Cum era si normal, toata lumea pozeaza invariabil Piata Mare, Piata Mica, Biserica Evanghelica, Turnul Sfatului, precum si alte combinatii cu elementele respective: Piata Mare vazuta din Turnul Sfatului, Piata Mica vazuta din Piata Mare, Turnul Sfatului vazut din Piata Mica, Biserica Evanghelica vazuta din stanga, Biserica Evanghelica vazuta din cealalta stanga si tot asa, over and fucking over again.

Ei bine, am o veste noua, senzationala, socanta si exclusiva: Sibiul nu e colorat numai in centrul istoric!!!

Exemple:

Sibiul e colorat pe Goraslau – link

Sibiul e colorat pe Rosiorilor – link

Sibiul e colorat pe Cernei – link

Sibiul e colorat partial pe Miraslau – link

Sibiul e colorat pe Dima – link

Acestea sunt cateva exemple luate la intamplare in varful mausului pe norc.ro, si sunt din 2008. Intre timp s-au constrit si vopsit alte cladiri, care nu apar in poza, cum ar fi o cladire visinie pe Dumbravii, care sta langa alta cladire portocalie, si impreuna arata ca dracu langa culorile gri, crem, alb, etc, predominante in zona respectiva. Cireasa de pe tort e cladirea Prima, de un galben oribil, ce nu se asorteaza cu nimic.

Cele mai ciudate asocieri de culori (verde/roz , albastru/vernil) nu le gasesc pe harta, si nu mai tin minte unde le-am vazut, dar fiti siguri ca exista in Sibiu.

In pula mea, e chiar asa de greu sa potrivesti culorile dupa nuanta zonei? Nu ar trebui specificat in PUZ sau in PUG chestia asta? Daca da, de ce nu verifica nimeni?Daca nu, foarte rau!

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *