Țigările antiicendiu. La ce sunt bune?

Până în ziua de azi, probabil toți producătorii de țigări și-au adaptat produsele la noile norme ale UE. Pall Mall Red le are de câteva luni, aproape m-am obișnuit cu ele.
Pro: se presupune că ar salva viețile unor bețivi ce adorm cu țigara în gură.
Contra (păreri personale):
1) în zona respectivă țigară are un gust ciudat, metalic. De cele mai multe ori zona asta e în prima jumătate a țigării
2) Dacă se întâmplă să tragi din țigară exact în acel moment vei simți doar gustul ciudat, țigara nu se stinge. Dacă a trecut de punctul de stingere , pufăi de câteva ori sau o aprinzi de la brichetă. Groaznic, e că și când ai fuma un chiștoc
3) În mod normal, jaru din vârful țigării are o formă conică. La țigările astea noi zona de stingere o să-ți facă vârful acela plat. De MULTE ori mi-a căzut scrumul pe mână, pe scaun în mașină, etc pentru că a ajuns la inelul de stingere.
4) Apoi, de nenumărate ori pățesc să sting țigara în scrumieră iar după o mică perioadă ea să fumege. Și o iau, o mai apăs odată în scrumieră și ea tot fumegă. Frate, e 1 mm2 de jar și ăla nu vrea să se stingă; scoate fum și într-un final arde filtrul ăla de-l ia dracu.

Probabil nu se va schimba nimic în cazul “incendiilor cauzate de țigări”: dacă ceva se aprinde de la țigară, are timp destul să ia foc din primii 2-3 cm.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *