Top 7 diuretice naturale de introdus în meniu

Diureticele sunt cele care îți ajută corpul să se elibereze de excesul de lichide, în principal de apă și de sodiu. Majoritatea sunt de mare ajutor pentru a stimula rinichii pentru ca aceștia să elibereze mai mult sodiu în urină.

Atunci când diureticele acționează asupra sodiului, vor forța corpul să elimine apa. Dacă corpul tău reține lichide, este probabil ca acest lucru să se datoreze altor maladii și ca acest lucru să fie un simptom. Poate să fie vorba despre o proastă funcționare a tiroidei, despre o puternică presiune sanguină, despre ciroză, despre o disfuncție sau calculi renali, edeme sau chiar diabet.

Descoperă citind acest articol care sunt diureticele naturale de introdus la tine în meniu.

Păpădia. Unul din compușii păpădiei sunt de mare ajutor pentru a stimula activitatea rinichilor și frecvența cu care urinezi. Frunzele sale verzi dar și tijele sunt diuretice. Pe lângă faptul că te ajută să stabilizezi nivelul de zahăr din sânge, păpădia este cea mai bună pentru purificarea ficatului și a colonului.

Păducelul. Are puterea de a reduce excesul de lichide, ceea ce înseamnă că te poate ajuta la ameliorarea simptomelor insuficienței cardiace congestive. Fructele sale sunt bogate în vitamina C, B și minerale.

Coada-calului. Este cea mai bună alternativă naturală la medicamentele care vin doar cu efecte secundare. Dacă suferi de retenție de acid uric sau de gută este de mare ajutor.

Ienupărul. Fructele sale sunt de mare ajutor atunci când suferi din cauza cistitei. Printre calitățile acestei plante se numără beneficiile sale anti-reumatismale și contribuția sa la eliminarea de toxine.

Ceaiul verde și ceaiul negru. Datorită nivelului lor ridicat de cafeină, sunt cele care vor ajuta corpul să elimine mai multă urină, diminuând cantitatea de apă, mai ales din sânge, un lucru ce duce și la reducerea presiunii arteriale.

Pătrunjelul. Pătrunjelul face parte din cele mai recomandate diuretice naturale pentru a mări volumul urinar. În infuzie te ajută să te bucuri de numeroasele sale beneficii.

Hibiscusul. Este o floare care poate stimula filtrarea renală, care poate reduce inflamațiile și care poate lupta contra retenției de apă cu minunatele sale efecte diuretice.

Lasă un răspuns