Trend nou printre atleți

V-ati intrebat vreodata de ce foarte multi atleti prefera sa-si acopere picioarele cu niste benzi foarte colorate? Acest trend a inceput la olmpiada din 2008, urmand ca pe masura ce au trecut anii sa fie adoptate la din ce in ce mai multe competitii. Aceste benzi colorate se numesc benzi kinesiologice.

Exista mai multe versiuni ale adezivului colorat, atletii purtand foarte des Kinesio Tex Tape. Acasta banda a fost creata de un chiropractor japonez in anul 1979. Principala definitie ale acestor benzi este ca au rol in diminuarea disconfortului si facilitarea drenajului limfatic printr-un lifting microscopic al pielii.

Aceste benzi pot fi aplicate oriunde pe piele pentru a reduce durerile musculare si inflamatia. De asemenea, aceste benzi mai sunt folosite si pentru a relaxa muschii dar si pentru a oferi suportul necesar in timpul miscarii. Creatorii acestor benzi au mai declarat ca acestea ajuta atletii sa faca sport chiar si in timpul recuperarii, atunci cand isi vindeca anumite rani.

Desi s-au desfasurat numeroase studii referitoare la aceste benzi, nu s-a descoperit inca daca rolul lor este benefic sau nu pentru alteti. Alte studii au descoperit fapotul ca aceasta banda ar putea creste nivelul miscarii, dar nu a stabilit daca ar fi sau nu mai eficienta decat altele.

Desi neexistand niste dovezi clare ca aceste benzi functioneaza sau nu, s-a ajuns la concluzia ca utilitatea lor depinde de preferintele sportivului. Acestea pot fi utile pentru un sportiv, in timp ce pentru altul nu au un aport remarcabil. Aceste benzi au fost utilizate in cadrul Jocurilor Olimpice de diversi sportivi ca Lance Armstrong si David Beckham.

Multi sportivi au utilizat aceste benzi si au ajuns la concluzia ca ele sunt foarte utile pentru ca reducerea durerii, chiar si pentru o perioada foarte scurta de timp, poate fi decisiva.

Related Posts