Voi Țineți Minte Adresele Sau Vă Luați Repere?

Eu am o mare problemă cu asta, în sensul că deși locuiesc într-un oraș relativ mic, nu știu numele străzilor și pentru a mă “ghida” mă folosesc de repere gen: “Cârciuma lu’ Vasile”, “Benzinăria de la ieșire”, “Școala numărul X” sau mai știu eu ce.

După cum vă spuneam, mi-am luat un nou GPS și am o mare problemă cu el, în sensul că deși teoretic aș ști unde vreau să ajung, practic nu știu adresa completă și GPS-ul îmi este inutil, pentru că el probabil nu știe de “Cârciuma lu’ Vasile”.

Drept urmare, nu numai o singură dată m-am rătăcit cu tot cu GPS, pentru că am vrut să-mi demonstrez talentul cum că aș avea memorie și aș fi reținut numele și numărul străzii, defapt nu a fost așa și am ajuns unde nici nu gândeam.

Adică na, ești de râsul curcilor dacă te rătăcești cu tot cu GPS, însă se mai întâmplă. De fapt, cam toți ne-am învățat așa.

Spre exemplu, vine un Giolgău și mă întreabă: “Cum ajung în X loc?”. Dacă i-aș răspunde: “Strada X, Nr Y” nu i-aș fi de niciun folos, în schimb dacă i-aș da un reper, poate că îl va ajuta mai mult. De altfel, și când mergeți cu taxiul tot așa procedați, tot un reper îi dați. Practic, ne folosim în 99% din situații de repere.

Voi rețineți adresele ori vă luați repere ca și mine?

Related Posts