zeitgeist & co.

Nu stiu daca am mai vorbit despre Zeitgeist, dar oricum o fac. Sunt 2 filme dragute, care aduc doua consecinte: 1) dupa ce se termina filmul te intorci la viata reala, “controlata” de cipuri, 666 si alte chestii cu nepasare si 2) vezi in filmul asta un fel de zeu, o divinitate care le stie pe toate , si restul sunt orbi. Eu ma incadrez in pucul 1, adica filmul nu mi-a trezit aproape nici un sentiment. De ce?
Zeitgeist 2007
– Crestinismul: oarecum are dreptate, dar explicatiile sunt foarte proaste si legaturile facute sunt de ordinul SF. Nu te poti lega doar de o religie cu argumente de gradinita.
-septembrie 11, 2001: aici nu e nimic nou, s-au facut n documentare pe tema asta, iar ca Bush junior a facut ce a facut stie toata lumea
– guvernul mondial: asta vrem nu vrem e in curs de implementare , si suntem nevoiti sa adoptam regulile unora. Dar suntem in RO, noi nu stim de reguli(vezi rapoartele UE) asa ca nu e graba.

Zeitgeist Addendum 2008
– Sistemul monetar: are dreptate, dar sa faci un documentar dupa o publicatie din 1961 si revizuita in 1992 mi se pare cel putin un gest de amator. nu stiu daca sistemul monetar e de vina, cat capitalismul… dar asta vom vedea in curand, criza asta trebuie sa schimbe ceva!
– Proiectul Venus: odata trebuie sa renuntam la sistemul monetar (foaaarte greu, chiar imposibil in viata asta) si apoi vom trai intr-o societate utopica, in care toti avem ce ne trebuie si nimeni nu munceste, o fac masinile pentru noi. Bine, ceva ceva tot va trebui sa prestam, si intrebarea e: cine hotaraste ce va munci, si cum se impart sarcinile? Cel putin in cunostintele actuale tehnologia NU poate inlocui omul nici pe departe… asa ca nu vad nici un viitor pentru proiectul asta.
– cred ca mai era un subiect, dar nu mai tin minte.

Dupa toate astea, s-au facut forumuri, toate prostiile si se pregateste “The Z Day” . am vazut pe forumul oficial o gramada de oameni care vor sa participe la aceasta miscare printre care si foarte multi romani. Intrebarea mea : Pentru ce? ce dracu de miscare? dinaia gen “NU pasaportului biometric” ? cat de indoctrinat sa fii sa crezi in prostiile astea de la TV?

Si nu in ultimul rand, eu vad in Zeitgeist o tentativa de manipulare, de “brainwashing”. Probabil de aceea are atatia sustinatori. Nu vreau sa fiu rau, dar ma inregistrez pe Miscarea Zeitgeist Romania sa ma iau in gura pe-acolo cu toti :mrgreen:

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *